čtvrtek 27. října 2011

Café Fara

     Dnes jsme s Honzou při své cestě na Moravu navštívili Café Fara, což byla předem vytipovaná zastávka. Jedná se o kavárnu, která je situovaná v prostředí bývalé fary. Nutno říci, že rekonstrukce byla provedena velmi citlivě. Prostředí je vstřícné, atmosféra rodinná a obsluha příjemná a milá. Můžete se ubytovat v hezky zařízených pokojích, využít terasu, dětské hřiště... My jsme většinu času strávili především v kavárně, které dominují krásná empírová kamna. Výzdoba je decentní, což jsem ocenila, zdi nebyly přeplácané přemírou nesmyslných reklamních upoutávek. Čas můžete vyplnit četbou knih poměrně slušně zařízené knihovničky, měli tam i svázané staré Čtyřlístky:-)

Ochutnali jsme dva dorty z denní nabídky:
Čokoládový - poměrně tuhý korpus byl promazaný výborným čoko krémem s opravdu krémovou konzistencí. Moc by mě zajímalo, jak se připravuje:-) Na povrchu byla lehce křupavá vrstva čokolády. Celkově nebyl příliš hutný a hlavně byl akorát sladký, žádný přeslazený hubolep.


Karamelový - byl lahodný a také nepřeslazený. Promazaný vysokou vrstvou jemně karamelového krému, posypaný oříšky a zalitý v husté karamelové polevě...

Objednala jsem si jejich specialitu Café Fara. Na dně byla rozpuštěná čokoláda, poté následovalo mléko, skořicový sirup, káva a hustá našlehaná mléčná pěna. Na můj vkus příliš sladké, ale jinak výborné.
V pozadí můžete vidět empírová kamna, líbily by se mi doma, a pruhovaný divan.

Myslím si, že pokud budete mít cestu kolem, Café Fara rozhodně stojí za návštěvu. Vesnička Klentnice, v níž se nachází, je krásně upravená a čistá. Snad před každým domem byla podzimní výzdoba v podobě tykví, tykviček či dýní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...