čtvrtek 29. března 2012

Žirafí bulky



Dnešní žirafí bulky jsou Dutch Crunch Topping - výzva The Daring Bakers´. Popravdě nesleduji originál, ale vždy si se zájmem přečtu recept i hezké povídání okolo u CHEZ LUCIE.  Poslední výzva mě opravdu zaujala a jednoduše jsem se rozhodla, že ji vyzkouším. Všechny potřebné informace, postup, recept atd. najdete u LUCIE.
Já sem jen vložím pár svých fotek:-) a pár rad ke kynutému těstu. Veškeré mé znalosti o kynutém těstě jsem pochytila a naučila se od své babičky. Ta říká, že "kynuté těsto je jako dítě". Vysvělím níže.
Při dodržení pár stručných rad se vám kynuté těsto zadaří vždy.

- těsto zadělávám vždy v plastové misce (např. nerezová je příliš studená na omak)
- použiji kvalitní tuk i mouku
- mléko musí být akorát vlažné, ani horké, ani studené
- většinou dám o fous víc kvasnic, než uvádí recept
- těsto nesmí zažít žádný teplotní šok, nesmí ofouknout, stát v průvanu
- těsto má rádo příjemnou teplotu (občas ho strčím pod rozsvícenou lampičku, kde mu bývá pod teplou žárovkou akorát)
- těsto nechce zažít ani žádný prudký náraz
- přikrývám ho utěrkou
- vždy ho připravuji s láskou a dobrou náladou
- nikdy ho nekrájím nožem, ale vždy jen stěrkou

Poslední tři zmíněné vám možná nepřijdou závažné, ale přesto je dodržuji:-) Pořád si opakuju "je jako dítě", přeci na něj nepůjdu s nožem.

Bulky pomalu kynou.

Bulky pod polevou.

A krásné upečené holky - Dutch Crunch Bread.





Chcete slyšet pravdu? Bylo to famózní, nejlepší je jejich křupavost. Plnila jsem tuňákem, uvařeným vajíčkem, rajčaty, majonézou atd...;-)

10 komentářů:

  1. Páni, to vypadá skvěle!
    Ten Honza se má...
    Jaruška

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda, honím sliny okolo tváře!!:D Musím, co nejdřív vyzkoušet! Jsi má inspirace, hlavně co jsem si přečetla, že ses pustila do beef bourguignon. To odkládám už měsíce!

    OdpovědětVymazat
  3. Jaruško, děkuju, určitě to stojí za vyzkoušení:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Markét, byla to bašta:-D Do beef určitě jdi a pokus se sehnat líčka. Co váš blog? Já pořád nakukuju a nic...a přitom bych moc chtěla vidět!:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Potřebovala bych poradit v Praze nějaké dobré řeznictví, kde seženu takovýhle masíčka. Tady u nás třeba sehnat telecí nebo jehněčí je naprostej problém a pokud je, tak vypadá divně :( Blog jsme měli, taková moje pojízdná kuchařka (kamkoliv přijedu, tak vařím), abych měla recepty vždy po ruce. Strohý recepty, žádný počteníčko jako u tebe. Raději vařím a čtu než píšu - a hlavně, ať se snažim jak jen to jde, tak to jídlo na fotce vypadá strašně :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já nejvíc nakupuju tady: http://www.masojarolimek.cz/prodejna1.html Z velké části i proto, že tam jsem za 10 min pěšky, někdy mají i ta telecí líčka a teď nabízí i jehněčí. Úplně v centru mám docela ráda řeznictví v Jindřišské ulici. Stojí myslím mezi knihkupectvím a bageterií. Nikdy jsem se tam ale nekoukala na telecí. No a proč už ten blog nemáte?? S fotkama taky pořád experimentuju:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Bulky byly vskutku výborné ! Odtěd už nechci obyčejnou housku ani vidět ;-)
    Rosta

    OdpovědětVymazat
  8. Třeba zas něco začneme přidávat ;)a až tam toho bude dost, tak ho zveřejníme :D

    Dík za inspiraci, příští týden budu lovit masíčka po Praze!

    OdpovědětVymazat
  9. Rosťo, to mám radost. Doufám, že i na sváču chutnaly skvěle;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já budu trpělivě čekat, až si to rozmyslíte:-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...