sobota 5. května 2012

Kuře pečené pod rozmarýnovým máslem

...mám moc ráda. Je třeba jen pár kvalitních surovin a příprava zabere chvilku.



Suroviny:

1 kuře (kupte na farmářském trhu nebo u řezníka, ale vynechte tu růžovou chudinku z obchoďáku)
cca 1/3 kostky másla
4 větvičky rozmarýnu
1 citron
sůl, pepř
případně víno na podlití


Postup:

Předehřejte si troubu. Stáhněte lístky rozmarýnu z větvičky a nakrájejte je nadrobno (3 lžíce). Máslo nakrájejte na kostky, přidejte nastrouhanou kůru z půlky citronu a nakrájené lístky rozmarýnu. Důkladně promíchejte.
Dopřejte kuřeti, které jste omyli a osušili, důkladnou máslovou masáž - prsty pěkně rozetřete rozmarýnové máslo po celém jeho povrchu, část vetřete i pod kůži prsou. Nakonec kuře důkladně osolte a opepřete.
Vložte do pekáče a okolo kuřete rozrovnejte citron rozkrájený na osminky a zbylé větvičky rozmarýnu.
Během pečení můžete podlít vínem.
Nakonec pečte jako obvykle, posledních 20 min odkryté.



3 komentáře:

  1. Pripomina mi to, ze budu muset rozmaryn koupit, ten z lonska mi samozrejme nevydrzel... A s dobrym kuretem, musela byt fakt dobrota :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kuřátko bude zítra, nedělní oběd.
    Zdravím do Prahy. Jaruška

    OdpovědětVymazat
  3. Je výborné, holky, chodila jsem ho studené ujídat z pekáče... Mně za oknem ty třeskuté mrazy přežila jen saturejka a pažitka.
    Jaruško i já všechny zdravím.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...