sobota 17. listopadu 2012

Medvěd se žlutou mašlí


"Se žlutou mašlí" je můj další ručně šitý medvídek. Kožich má z viskózy s hustým vlasem, barvy šedo-modré, tlapky z kvalitní české bavlny. Zdobí ho saténové mašle a ručně potahovaný knoflík. Čenich má plstěný z Merina hnědé barvy a ústa vyšitá přízí Perlovka. Očka jsou skleněná.

Pyšní se klasickou medvědí povahou - je to miloučký mazel, ochotný se kdykoliv přitulit a poskytnout rameno. Nejraději tráví čas odpočíváním v posteli, různě si přerovnává a načechrává polštáře ke své spokojenosti, pak dřímá a těší se na další tulení.

Společná fotografie s kamarády. Malý zůstává doma, ale "Se žlutou mašlí" a "S modrou mašlí" už odešli do světa. Než odešli, dováděli spolu všichni na gauči, rozhazovali polštáře po zemi, vyprávěli si medvědí vtipy atd. 



2 komentáře:

  1. Jasněnko, jsou naprosto nádherní! Všichni tři. :-)
    Jak už jsem psala, já před tvým umem smekám! Ona to není žádná legrace, ušít tak krásného medvídka. :-) Jednou jsem se o to také pokoušela, už ho nemám, ale pěkně jsem se u něho zapotila. A to jsem ho šila "jen" z látky. :-)
    Já medvídky raději pletu a háčkuji. :-) To mi jde snáze. A pak se utíkám kochat k tobě. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Šárko, moc děkuju za pochvalu!
    Šití medvědů je řemeslo a člověk ho musí "dostat do rukou", docílí toho tak, že bude šít a šít nebo háčkovat a háčkovat nebo plstit a plstit atd.:-) Pokud jsi jednoho ušila, pusť se do dalšího. Člověk pak časem získá pocit, že každý další medvídek se mu povedl o trochu více než ten předchozí a to ho pohání k dalšímu šití.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...