úterý 18. prosince 2012

Králíček Lolinka



"Jmenuji se Lolinka, to jméno se mi líbí. Někoho napadlo pojmenovat mě Pajda, protože mám jednu nožičku o kousínek kratší. Naštěstí to má stvořitelka hned zamítla a já na své jméno Lola nedám dopustit."


"S tou kratší nožkou je to delší králičí příběh, ale povím vám ho. Jsem ušitá z odstřižků kožichu Rosemary a Sněhurky, kožíšek mám tedy hebounký jako právě narozený skutečný králíček, poněvadž se ale jedná o dva různé druhy viskózy, chovají se během vycpávání odlišně, pak se ty moje nožičky taky složitě rodily, právě protože jsou tak malé. U nás je tomu jinak, než u klasických králíků, čím menší nohy, tím horší porod. Naštěstí to dobře dopadlo a v zadních nohách mám dokonce i klouby, stejně tak v hlavičce.
Protože mé stvořitelce přišlo jméno Pajda bohužel zčásti oprávněné, ušila mi krásnou sukénku z bílého tylu s puntíky. Skvěle tu kratší nožku maskuje. Rázem je ze mě místo Pajdy Lola!"

"Přestože jsem zvířátko ze zbytků, zbytečné rozhodně nejsem."

"Právě pro svou laskavou povahu jsem dostala velikánský úkol."
"Až dotáhnu ten těžký pytel na místo určení...

...ukážu vám, co se v něm ukrývá."

"Je tam láska,

ještě víc lásky,

nejvíc lásky!"

"Vyhodím tu lásku do vzduchu, aby doletěla k vám všem...

...a provázela vás po celý nový rok."
"Nezapomeňte si letos udělat ve sněhu "andělíčka"."


1 komentář:

  1. Milá Jasněnko,
    přeji ti krásné a pohodové Vánoce. Mnoho dárků pod stromečkem, klidné svátky a do roku 2013 vkroč pravou nohou! :-) A ať je ten Nový rok úspěšný a pohodový. :-)

    Krásná Lolinko, nic si z toho nedělej, já mám také jednu nohu kratší a nikdo mi Pajdo neříká. :-) Jsi nádherná a musíš být hebounká jako můj králíček Dobby (Beran Durynský). :-) Bych se mohla uhladit, jak je heboučký. :-)
    Děkuji za poslání lásky. :-)

    Jasněnko, opět naprostá nádhera - ty pózy jsou prostě bohovské. :-)
    Měj se krásně Jasněnko. :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...