Postupovala jsem přesně podle jejích pokynů a vše perfektně vyšlo. Jen krému jsem připravila o něco víc, protože mám vždycky strach, že mi nebude stačit a tudíž se mi nepodaří hezky zahladit a zakrýt povrch.
Chystám se koupit si kvalitní potravinářské barvy...protože je ale zatím nemám, použila jsem obyčejné práškové potravinářské barvivo, pytlíček za cca 5,- Kč. Podařilo se mi s ním vytvořit vcelku zářivé barvy a také namíchat fialovou.
Dort jsem ozdobila marcipánovou duhou. Koupila jsem váleček marcipánu, který běžně seženete, rozkouskovala ho a obarvila stejnými barvami jako těsto. Duhu jsem připevnila pomocí párátek.
Ty bílé kupky kolem duhy jsou samozřejmě mraky, mračna, oblaka...mám podezření, že k jejich identifikaci je zapotřebí značná dávka dětské představivosti, neboť jediným člověkem, který je rozpoznal, byla moje desetiletá sestra.
![]() |
Pokud chvátáte, může se stát, že zapomenete přežehlit ubrus... Jenže mnohem důležitejší pro vás je, že dort přežil cestu tramvají. |
![]() |
Pod nenápadným bílým povrchem se vyloupne barevné tornádo, jenž nikdo nečeká! Někteří se dokonce lehce obávají tolik barev najednou pozřít. |
Stojí za to vygooglit si obrázky "rainbow cake".
Já jsem taky poznala mraky : ))
OdpovědětVymazatTěším se na další příspěvky.
K.
Jupí, hned se mi o chlup zvedlo cukrářské sebevědomí:-)
VymazatJoooo! Tak to je přesně ono! Dort se mi šíleně moc líbí! Duha je fantastická a tam kde je marcipán a krém, tam si vždy pochutnám. ;-) Ale co mne naprosto nadchlo, tak vnitřek dortu!!!! Miluji tyto barevné dorty, ještě tedy nikdy jsem je neochutnala, tak jako Makronky a toužím po jejich chuti, ale šíleně ráda se na ně dívám na fotkách a typuji si jakou musejí mít lahodnou chuť. :-)
OdpovědětVymazatJsi nesmírná šikulka a kamarádka musela mít z dortu ohromnou radost. :-)
Jasněnko přeji ti krásný nastávající týden. :-)
Já nešetřila citrónovou kůrou, protože jsem se bála, aby nebyla barviva cítit. Ale bylo to ok, byl to moc chutný dort vonící a chutnající po citrónovém aroma.
VymazatDíky:-)