čtvrtek 9. května 2013

Z pondělní návštěvy

Nejprve paštika z kuřecích jater.
Můj oblíbený evergreen. Pokaždé mi vyjde krapet jinak, ale pokaždé moc chutná (i mně). Někdy ji zakápnu slivovicí, jindy červeným vínem, jindy portským apod. Střídám i byliny - rozmarýn, tymián, nejčastěji šalvěj. Snažím se vyladit k dokonalosti poměr koření a ostatních surovin. Tentokrát jsem do hotové paštiky přimíchala brusinky nasáklé portským. Podáváno s brusinkovým kompotem a lístkem šalvěje.

Dobře vypečený bůček - co nejvíce libový bůček (850 g) nakrájený na kostky (osolený, opepřený) v omáčce z: cca 350 ml rajčatového pyré, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce bio sojové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 stroužky rozdrceného česneku. Přihodila jsem sedm cibulí nakrájených na klínky a pokladla třemi tenkými plátky másla (másla není nikdy dost). Pečte 2,5 - 3 hod. Na konci víc, abyste vypekli kůrčičku.
Chutnal božsky. Samozřejmě jsem ho zapomněla vyfotit. On teda stejně nebyl příliš fotogenický, ale ta chuť! Původně jsem chtěla upéct v této omáčce žebra, ale odpoledne jsem je nikde nemohla sehnat.

Nakonec dort z vlašských ořechů s velkou spoustou čokoládového krému. Ten večer mi chutnal ze všeho nejvíc. Jeho korpus je správně velmi vlhký a krému tolik a tolik...joo.
Recept je od Kitchenette.





3 komentáře:

  1. Vše je okouzlující! J.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jasněnko!
    Tak koukám, že se vše podařilo! :-) Návštěva musela být nadmíru spokojená! :-) Dostali jste je potom domů a nebo se rozhodli u vás zůstat navždy? :-D
    Vše tak krásně vypadá - hmmm a voníííííí!!!!!!! :-)
    No a sladká tečka na závěr - nádhera! Krémy mám ráda. :-)
    Tak to je super, ale ona ta návštěva ani jinak dopadnout nemohla, vždyť ty děláš vše s láskou - i to vaření!!! :-)
    Měj se moc hezky Jasněnko. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, odešli, ale tvářili se přejedeně:-)
      Dort je skvělý a přitom ne příliš náročný. Vyzkoušej ho;-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...