pondělí 16. prosince 2013

Zimní salát plný vitamínů a chuti

Tenhle salát u nás právě frčí. Chutná skvěle i samotný.

Suroviny:
1/4 hlávky červeného zelí
1 mrkev
3 řapíky řapíkatého celeru
1 zelená cibulka
drcené lněné semínko

Zálivka:
majonéza a bílý jogurt (poměr zhruba 1:1)
trochu olivového oleje
šťáva z citrónu
sůl, pepř

Zelí nakrájejte na jemné proužky, podobně celer a cibulku, mrkev nastrouhejte. Potom přidejte několik lžiček lněného semínka.
Přísady na zálivku smíchejte zvlášť a teprve poté promíchejte se zeleninou.
Můžete ozdobit lístky celeru a špetkou lněného semínka.


Lněná semínka jsou výborným zdrojem řady cenných biologicky aktivních látek, např. nenasycené mastné kyseliny, lecitin, enzymy... Celá jsou však pro lidský organismus nestravitelná, proto je třeba je nadrtit. Je možné je koupit už nadrcená.

2 komentáře:

  1. Hmm, tak tento salát by moc chutnal mojí mamce, neb zelí zbožňuje. :-)
    Musím si ho opsat. Budu mít zimní salát a pak mám jarní bramborový salát. :-)
    Jasněnko, měj se moooc hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bramborový salát má každopádně také něco do sebe;-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...