čtvrtek 11. července 2013

Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Knedlíky z odpalovaného těsta jsem dělala poprvé.
Recept jsem použila odtud. Jen jsem ubrala krapet másla a místo něj přidala pár lžic slunečnicového oleje. S těstem se krásně pracovalo. Chovalo se přesně jako ty moderní modelíny. Mnohem vhodnější náplní než borůvky by byly např. meruňky. Borůvky se totiž do odpalovaného těsta obtížně zabalovaly. Po vyplavání knedlíků na hladinu jsem vařila ještě 3 minuty a pak je hned vytahovala. Po delším vaření začínaly knedlíky praskat. 
Uvařené chutnaly skvěle, těsto bylo jakoby sametově hebké. 





2 komentáře:

  1. Tak o knedlících z odpalovaného těsta slyším prvně. :-) Ale věřím ti, že musely být dobré! Odpalované těsto je skvělé! :-)
    Já mám moc ráda kynuté knedlíky, ale doma děláme nejčastěji tvarohové a bramborové. :-)
    No ale povím ti, že ty tvoje vypadají naprosto skvěle - úplně jsem na ně dostala chuť! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. I pro mě to byla novinka. Kynuté mám nejraději od babičky:-) Bramborové nejraději šišky jen tak s cukrem a máslem. Tvarohové s jahodami!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...