čtvrtek 9. ledna 2014

Rozpečený kozí sýr

...je dnes podávaný k večeři. Snažím se stravovat se po Vánocích alespoň trochu zdravě - menší a zdravější porce, nějaký ten detoxikační čaj. Přiznávám, že ne vždy se zadaří, ale snahu mám.


Dnešní večeře byla velmi rychlá a jednoduchá.
Plátky kozího sýru jsem nechala pár minut v troubě pod grilem, potom jsem je zakapala medem rozředěným pár kapkami portského a posypala vlašskými ořechy. Salátek je z rukoly, dresink vznikl takhle: zavařené brusinky jsem lžící rozmačkala a rozředila kapkou olivového oleje a portským. Pak už jen mírně opéct tousty a.....můžeme jít fotit!:-)
Sýr je jedním ze suvenýrů z Drážďan, hezky se zatím v lednici rozležel a s medem a svěží rukolou chutnal moc dobře.

1 komentář:

  1. Já jsem ještě nikdy nejedla kozí sýr. Moje mamka by ho ráda ochutnala. :-). Zato jsem už jedla ovčí sýry a ty jsou tedy lahůdka. :-)
    Večeře vypadá moooc dobře. :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...