S blížícím se podzimem mám nutkavou potřebu co nejvíce si užívat čerstvé bylinky ze zahrádky. Mnu si voňavé lístky mezi prsty a opájím se jejich vůní.
Upekla jsem svůj oblíbený evergreen: kuře s citrónovo-rozmarýnovým máslem. Nezapomeňte část másla vetřít i pod kůži na prsou, stanou se šťavnatějšími. Během pečení polévejte výpekem.
Rajčata se v chladném a deštivém počasí soustředěně pokouší o jediný cíl - aby jim na větvičkách stihlo dozrát co nejvíce plodů. Bazalka i tymián téměř zdivočely.
Omáčka je uvařená z čerstvých rajčat, olivového oleje, tymiánu, česneku, cibule, kousku klobásky a oliv, zjemněná plátkem másla. Podáváno s těstovinami.
Ahoj Jasněnko!
OdpovědětVymazatPanečku jo, děláš mi pěkné chutě! ;-) Kuřátko muselo být naprosto delikatesní! A omáčka, tak ta musela být excelentní! :-) Úplně se mi sbíhají sliny! :-)
My jsme jeden den měli měšce plněné zeleninou a druhý den jsme měli vepřové kotlety na hořčičné omáčce. :-) Dobrůtky. :-)
Jasněnko měj se moc hezky. :-)
Ahoj Šárko,
OdpovědětVymazattvůj jídelníček také zní velmi chutně a dobře:-)
Děkuju za odpověď!:-)
Měj se krásně.