než podzim zcela převezme svou vládu.
Suroviny:
olivový olej
1 cibule
1 - 2 stroužky česneku
0,5 - 1 kg rajčat
třtinový cukr
vývar
1 vrchovatá lžíce strouhanky
lístky bazalky
sůl a pepř
Slupku rajčat nakrojíme do křížku, vložíme je do hrnce a zalijeme vařící vodou.
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na olivovém oleji. Po chvíli přidáme
rozmačkaný česnek.
Z rajčat slijeme horkou vodou, rychle je propláchneme
studenou vodou a zbavíme je slupek. Poté je nakrájíme na kostičky
a hned je sypeme k nazlátlé cibulce. Přidáme třtinový cukr - podle vlastní chuti
a zralosti rajčat. Já dávám několik lžic.
Vše necháme dusit cca 15 min.
Následně zmírníme plamen a přilijeme vývar a vsypeme vrchovatou lžíci čerstvé
domácí strouhanky, hezky polévku zahustí a zjemní. Polévku necháme jemně probublávat
ještě asi 20 min. Ve finále dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s nočkem zakysané smetany a lístky bazalky, které jsme natrhali v ruce,
protože po kontaktu s nožem zčernají.
jasněnko,děláš chutě!mlask!
OdpovědětVymazatJasněnko,
OdpovědětVymazatrajčatovou polévku jsem ještě nikdy nejedla, tedy co si sama pamatuji. :-) Vypadá tuze dobře a musím si recept hned opsat, abychom si jí co nejdříve udělali. ;-)
Ahoj Jasněnko!
OdpovědětVymazatTak dnes jsme si dělali tuto polévku doma! A mlaskali jsme všichni!!! Děkujeme za skvělý recept - přidáváme si jí k našim nejoblíbenějším polévkám! ;-)
Mňam mňam, byla dobrá!!!! :-)
Měj se moc hezky Jasněnko! :-)