Množství drobků svědčí o křehkosti kůrčičky.
Progooglila jsem několik receptů a skoro žádné se neshodovaly. Někdo přidává vejce, někdo vejce a žloutek. Někdo dává mléko, někdo vodu, někdo kombinaci obojího. Někdo droždí sušené, jiný čerstvé... Nakonec jsem našla zlatý střed - mléko i vodu, bez vajec, sušené droždí a jako bonus těsto krásně kynulo.
Postup není komplikovaný, jediným zádrhelem může být rozvržení času. Těsto musí odpočívat v lednici minimálně do druhého dne, takže potom chvíli trvá, než croissanty získají pokojovou teplotu a nakynou. A nezapomeňte mít řádně rozpálenou troubu.
Pekla jsem podle http://www.weekendbakery.com/posts/classic-french-croissant-recipe/
Kombinace jemného a přitom křupavého těsta a nutelly je a) lahodná; b) úžasná; c) návyková.
Žádné komentáře:
Okomentovat