neděle 1. února 2015


Množství drobků svědčí o křehkosti kůrčičky.

     Po několikaleté pauze jsem se pustila do pečení croissantů. Teď (po teplé svačině) si říkám, jak jsem bez těch domácích a čerstvě vytažených z trouby mohla žít. Naplnila jsem je nutellou a pak jsem se klepala strachy, že vyteče. Ale zbytečně. 
     Progooglila jsem několik receptů a skoro žádné se neshodovaly. Někdo přidává vejce, někdo vejce a žloutek. Někdo dává mléko, někdo vodu, někdo kombinaci obojího. Někdo droždí sušené, jiný čerstvé... Nakonec jsem našla zlatý střed - mléko i vodu, bez vajec, sušené droždí a jako bonus těsto krásně kynulo.
    Postup není komplikovaný, jediným zádrhelem může být rozvržení času. Těsto musí odpočívat v lednici minimálně do druhého dne, takže potom chvíli trvá, než croissanty získají pokojovou teplotu a nakynou. A nezapomeňte mít řádně rozpálenou troubu.
     Pekla jsem podle http://www.weekendbakery.com/posts/classic-french-croissant-recipe/


Kombinace jemného a přitom křupavého těsta a nutelly je a) lahodná; b) úžasná; c) návyková.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...