pátek 11. ledna 2013

U Baštů

Chci se s vámi podělit o svůj včerejší chuťový zážitek. Zúčastnila jsem se oslavy narozenin v pivovaru Bašta v pražských Nuslích.

Oslavenec pro nás objednal večeři. Byla ve dvou dřevěných oválných mísách, v nichž jste mohli vybírat z: vařeného vepřového kolene, pečené kachny, slaniny, uzeného, teplých klobásek a papriček jalapeño (plněné sýrem, obalené a smažené). Přílohou byly dva bochníky křupavého voňavého chleba a vše jste mohli dovršit pořádnou porcí hořčice, křenu, beraních rohů či kyselých okurek.

Příjemné bonusy: pivovar je nekuřácký; má takové ty správně viklavé židle, což znamená, že se na nich střídá hodně zákazníků a z toho plyne, že se tam dobře vaří; při obědě k polévce dostanete domácí rohlíky; zákuskem jsou domácí buchty; obsluha je milá; můžete zkusit pivo wasabi a další speciality uvařené přímo v minipivovaru u Baštů.



Chválím velkou mísu s hořčicí, mňam. V pozadí je možné vidět rozkrojený bochník - krajíce mizely rychlostí blesku.


2 komentáře:

  1. Ahoj Jasněnko!
    Takže jeden prima den s prima lidmi a prima jídlem. :-)
    Takové dny bývají jedny z nejkrásnějších. :-) Koukám jaké veliké mísy jste měli! Mě oslovily beraní rohy - miluji je, ale nesmí být moc ostré. :-)
    Tak ti přeji, aby i ten dnešní den byl minimálně prima. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Těm mísám v pivovaru pracovně říkají "korýtka":-) Opravdu tak vypadají.
    Děkuji a i já Tobě přeji prima dny.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...