sobota 5. listopadu 2011

Makronky 5

     Už je to tady, už je to tady! Heuréka! Věřte, málem jsem měla slzy v očích, když jsem pohlédla do trouby a viděla makronky, které skutečně vypadaly jako makronky!
Použila jsem zcela stejný recept jako u 4. Jen jsem nepoužila celou tekutou směs a smíchala jsem ji se suchou rychlostí blesku, hned naplnila sáček a stříkala na plech. A ubrala jsem pár gramů kakaa, aby nebyly tak tmavé.

Zítra vložím fotku celé makronkové evoluce a sepíšu sem všech rady, poznatky, postřehy, atd. atd.:-)


Krásně si tu můžeme demonstrovat hustotu těsta. Zcela vlevo dole vidíte dva hodně rozteklé kusy. Je to proto, že jsem byla již tak zničená, že jsem nebyla schopna vymýt cukrářský sáček, takže první dva střiky obsahují hmotu z pokusu číslo 4. I ty za nimi ještě nedrží zcela tvar. Ostatní jsou však k zulíbaní, předchozí hmota jim jen jemně vytvořila pruhy:-) Zcela vpravo nahoře můžete vidět můj pokus o šetření - zbytky v míse jsem vyškrabala lžící a nakápla na plech. Ale těsto již stihlo zapracovat a bylo příliš tekuté. Ta rychlá práce s těstem na konci je opravdu důležitá.

Krásné makronečky s hladkým povrchem a nohou!!! Ty vlevo dole rozpraskaly právě proto, že těsto bylo příliš řídké, i ty nad nimi vlastně. Ty vpravo nahoře mají příliš velikou nohu, protože těsto bylo řidší. Ale ostatní...mhh...není to ještě 100%, ale vypadají jako skutečné makronky!!!





4 komentáře:

  1. Těším se na konečný makronkový
    recept a hned budu péct! Jaruška

    OdpovědětVymazat
  2. Jaruško, moc děkuju za komentář. Těším se na tvé makronky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. včera jsem zkoušela makronky a vůbec nedopadly, dnes jsem je zkoušela podle Vás a úplně krásný! sice je musím ještě doladit, ale měla jsem strašnou radost! :D mamka se musela začít smát když mě viděla :D moc děkuji, máte krásný blok:) Gabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velkou radost! První makronkový úspěch je nejlepší motivací :-) Děkuji a přeji mnoho makronkového nadšení i úspěchů.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...