pondělí 16. září 2013

Co jste vařili o víkendu?

S blížícím se podzimem mám nutkavou potřebu co nejvíce si užívat čerstvé bylinky ze zahrádky. Mnu si voňavé lístky mezi prsty a opájím se jejich vůní.

Upekla jsem svůj oblíbený evergreen: kuře s citrónovo-rozmarýnovým máslem. Nezapomeňte část másla vetřít i pod kůži na prsou, stanou se šťavnatějšími. Během pečení polévejte výpekem.






Rajčata se v chladném a deštivém počasí soustředěně pokouší o jediný cíl - aby jim na větvičkách stihlo dozrát co nejvíce plodů. Bazalka i tymián téměř zdivočely.


Omáčka je uvařená z čerstvých rajčat, olivového oleje, tymiánu, česneku, cibule, kousku klobásky a oliv, zjemněná plátkem másla. Podáváno s těstovinami.



2 komentáře:

  1. Ahoj Jasněnko!
    Panečku jo, děláš mi pěkné chutě! ;-) Kuřátko muselo být naprosto delikatesní! A omáčka, tak ta musela být excelentní! :-) Úplně se mi sbíhají sliny! :-)
    My jsme jeden den měli měšce plněné zeleninou a druhý den jsme měli vepřové kotlety na hořčičné omáčce. :-) Dobrůtky. :-)

    Jasněnko měj se moc hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Šárko,
    tvůj jídelníček také zní velmi chutně a dobře:-)
    Děkuju za odpověď!:-)
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...