Suroviny:
1 kg dýně
1 hlavička česneku
olivový olej
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
svazek tymiánu
Hančin recept:
Troubu předehřejte na 180°C. Dýni oloupejte a nakrájejte na větší kusy (cca 7 cm). Česnek rozeberte na stroužky, ale neloupejte. Obojí vložte do pekáče a hojně pokropte olivovým olejem. Osolte a opepřete, posypte lístky tymiánu sdrhnutými z jednotlivých větviček. Pořádně promíchejte, aby se dýně obalila olejem a bylinkami po celém povrchu.
Dejte péct do trouby na přibližně 45 min (podle výkonu), dokud není povrch jemně opečený a dýně zcela měkká a rozplývavá. Jezte s chlebem.
Upečená dýně je výborná s vícezrnným chlebem a kopečkem zakysané smetany.
Od Hanky Michopulu mám již delší dobu kuchařku Zpátky domů. Hančiny recepty miluju. Je mi sympatický způsob podání receptů, použité suroviny i krásné fotky. Recepty z farmářského trhu mě nadchly. Najdete zde velké množství receptů ze sezónních českých surovin. První díl kuchařky je orientován na podzim a zimu. Hanka nabízí recepty, kde hlavní roli hrají tyto suroviny: brambory, celer, cibule, čekanka, dýně, houby, hrušky, jablka, kapusta, kaštany, kdoule, luštěniny, mangold, mrkev, ostatní kořeny, petržel, pórek, řepa, švestky, vlašské ořechy či zelí. Pokud sáhnete po této knize, rozhodně neuděláte chybu, její nákup se vám mnohonásobně vrátí v podobě labužnických zážitků.
Žádné komentáře:
Okomentovat