úterý 4. března 2014
Hovězí jazyk s křenovou omáčkou
...jsem připravovala a taky jedla poprvé v životě. Nadchla mě struktura a jemnost tohoto kousku masa a také jeho lahodná chuť. Přitom příprava je velmi jednoduchá a cena víc než příznivá.
Jazyk jsem omyla a vložila do velikého hrnce se studenou osolenou vodou, kouskem hovězích žeber, kořenovou zeleninou a dalším kořením a bylinkám potřebných pro kvalitní vývar. Vše klokotalo pomalým varem asi čtyři hodiny. Poté už jen stačí jazyk vyjmout, nechat vystydnout a sloupnout. Zároveň jsem získala skvělý silný vývar.
Recepty na křenovou omáčku jsem googlila. Vařila jsem podle tohohle: http://www.apetitonline.cz/recepty/5378-teleci-se-svatebni-krenovomandlovou-omackou.html
Z toho spojení vznikla symfonie pro chuťové pohárky. Ale i studený samotný jazyk chutnal skvěle.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Abych ti pravdu řekla, já se těchto jídel celkem bojím. Stejně tak hovězích (nebo telecích) líček! :-)
OdpovědětVymazatALE - křenová omáčka je naprosto delikatesní! Také jsme jí už měli a já měla boule až za ušima! :-)
Věřím, že byl jazyk lahodný, avšak mě by asi nikdo nepřemluvil, abych si ho dala. :-)
Jasněnko ahooooooooooooooj! :-)
Šárko, neboj se a vyzkoušej to:-)
OdpovědětVymazat