úterý 4. března 2014

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou



...jsem připravovala a taky jedla poprvé v životě. Nadchla mě struktura a jemnost tohoto kousku masa a také jeho lahodná chuť. Přitom příprava je velmi jednoduchá a cena víc než příznivá.

Jazyk jsem omyla a vložila do velikého hrnce se studenou osolenou vodou, kouskem hovězích žeber, kořenovou zeleninou a dalším kořením a bylinkám potřebných pro kvalitní vývar. Vše klokotalo pomalým varem asi čtyři hodiny. Poté už jen stačí jazyk vyjmout, nechat vystydnout a sloupnout. Zároveň jsem získala skvělý silný vývar.

Recepty na křenovou omáčku jsem googlila. Vařila jsem podle tohohle: http://www.apetitonline.cz/recepty/5378-teleci-se-svatebni-krenovomandlovou-omackou.html
Z toho spojení vznikla symfonie pro chuťové pohárky. Ale i studený samotný jazyk chutnal skvěle.

2 komentáře:

  1. Abych ti pravdu řekla, já se těchto jídel celkem bojím. Stejně tak hovězích (nebo telecích) líček! :-)
    ALE - křenová omáčka je naprosto delikatesní! Také jsme jí už měli a já měla boule až za ušima! :-)

    Věřím, že byl jazyk lahodný, avšak mě by asi nikdo nepřemluvil, abych si ho dala. :-)

    Jasněnko ahooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šárko, neboj se a vyzkoušej to:-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...