neděle 27. května 2012

Prague Food Festival 2012

V sobotu jsem navštívila Prague Food Festival 2012



Pečená žabí stehýnka s petrželovým coulis a česnekovým aioli
 




Stehýnka chutnala podobně jako kombinace kuřecího a rybího masa, nebyla chuťově výrazná. Česnekové aioli bylo jemné a nadýchané.

Konfitovaná bio romanovská ovce se zadělávanou kapustou, houbovým ragú s vůní lanýžů a celerovým pyré

Pečené filátko candáta na přepuštěném másle s tymiánovou pohankou, petrželový Grenaille brambůrky, grilovanými ráčky a omáčkou Beurre blanc

Tohle jídlo bylo výborné, candát čerstvý a voňavý, pohanka sypká a lehce nakyslá, ráček vše hezky barevně dokreslil.


Domácí jahodový cheesecake s jahodovým coulis s příchutí cardamonu a křupavou oplatkou .Vynikající lehká tvarohová chuť, nezlobila bych se, kdybych ho měla každou neděli ke kávě, oplatka chutnala po mandlích...



Stánek Chateau St. Havel, tady jsme si moc pochutnali - filátko candáta + jahodový cheescake.
Název restaurace vytvořený ze sushi, práce jejich šéfkuchaře.

Grilovaná královská kreveta na ředkvovo-mangovém salátku. Slušný kousek masa, salátek byl osvěžující a skvěle krevetu chuťově doplňoval.




Kuchaři v molekulární restauraci.

 
Techno-emocionální degustační menu ve velké kulinářské laboratoři - bezinkové pivo, které má pěnu z kozího sýra, posyp tvoří popel z pórku; v zahrádce je květ šípkové růže, listy řebříčku, zeleninka, kousky chleba, naklíčená čočka atd.; v jakoby třešni je ukrytá paštika z kuřecích jater atd. atd.



Menu v




Zástup příznivců piva Master.

Odvoz použitého nádobí.


Předváděcí akce v Kenwoodu - Tiramisu se sušenkou Amaretti.


Stánek De´ Longhi.


Cappucino.



Moje cappuccino De longi.



Kenwood - vůbec by mi nevadilo, kdyby mi jeden z nich říkal pane...


U některých stánků jste mohli i příjemně posedět, jinak se většinou jedlo na stojáka.


Krystal - Mozaika Bistro - Burger s hranolky z klatovského kapra se salsou z manga a koriandru podávaný v medové housce (pátek, sobota)
Vlevo v pozadí připravený Čokoládový dortík s chilli a kandovaným pomerančem



Pohled do zákulisí jednoho ze stánků.



Španělské tanečnice tančí na španělskou hudbu.



Stánek zmrzliny

Angelato
Festivalové platidlo, 25 Kč = 1 GRAND

Vlevo balzamicová zmrzlina, uprostřed parmezánová s fíky, vpravo alkoholická hruškovice.

Vlevo mascarpone s jahodami, uprostřed balzamicová.

Parmezánová s fíky - delikátní, chutnala opravdu parmezánově, překvapivé že, byly v ní kousky sýra. Nevadilo by mi, kdyby byla méně sladká.


V  Le Patio.

Maracujový cheesecake s coulis s thajskou bazalkou

BIO hovězí z farmy "Statek Hlinky" pomalu vařené na indonézský způsob, rýže s příchutí kurkurmy a limetkových listů, ananasová čalamáda Rojak 

Singapurské krevety s černým pepřem s listy kari a zeleným chilli podávané s rýží s vůní banánových listů

Pomalu pečená jehněčí květová špička, bio quinoa, citrónový jogurt a jehněčí jus

Ujedený maracujový cheescake, překvapivě mi taky moc chutnal...jako všechno.


Mistr Antonio předvádí výrobu mozzarelly.

Antonio vyrábí mozzarellu již 35 let, od svých 13 let.


Pavel Maurer a Hanka Zemanová při bio přednášce.


 Grilovaný Black Angus steak s bramborovou kaší z bílého lanýže

Ochutnávka čtyř rumů v Havana Clubu.


Trocha teorie...

Konfitované kachní žaludky jsem neochutnala, ale mrzí mě to, musely být skvělé.

Zmrzlina z bretaňského másla ochucená mořskými řasami Dulse

Telecí nožičky v remuládě

Francouzská zelená čočka podávaná s konfitovanými kachními žaludky

Počasí nám všem přálo.

Květinová výzdoba byla s přicházejícím večerem unavená stejně jako my a kuchaři.
Stánek Bohemia Sektu.


Večerní nožka - ve 12 hod byla ještě plná masa.



Mistr Antonio se svou mozzarella show objel celý svět.

Slovo mozzarella pochází od slova "uždibování".


Mistr Antonio během výroby i zpíval italské písně.


Antoniův hudební doprovod.


Největší zážitek celého festivalu - ochutnala jsem mozzarellu, kterou přímo před mýma očima před chvílí vyrobili.

Chtěla jsem ochutnat domáci makronky, ale když jsem viděla jejich nehezký hrudkovatý povrch, rozmyslela jsem si to. Radisson Blu hotel, Alcron

Vepřová hlava zdraví na rozloučenou.

Zpětný pohled při odchodu ke vchodu, za rok na shledanou.

Co říci závěrem? Byla jsem nadšená, šťastná, najedená, plná chutí, dojmů a zážitků, zažila jsem několik krátkých seznámení se zajímavými lidmi u stolků na stojáka, nachodila několik kilometrů, opálila si výstřih, vyfotila se s plyšovým dinosaurem, vystála x dlouhých front, potkala kamarády, dostala cheescake od jednoho milého kuchaře jako dárek, viděla naživo pana Maurera, Hanku Zemanovou a Ditu Pecháčkovou atd. atd. atd.

4 komentáře:

  1. Aaaach krasa :-) vezmete nas priste sebou? K :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vezmeme! Škoda, že až za rok...

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím! Ráda bych ti pochválila blog a zajímavé příspěvky a obzvláště macarons! Párkrát jsem je již zkoušela, ale je to s nima jako na houpačce ... :) Na svých stránkách jsem tě nominovala na Versatile Blogger Award, tak rozšiřování povědomí o stránkách zdar :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Jano, děkuji za Tvou chválu, velmi si jí vážím. Zároveň mě moc potěšila. Macarons mají momentálně v mé kuchyni velikou pauzu, musím se odhodlat k dalšímu pokusu. Děkuji mnohokrát za nominaci! Taktéž se porozhlédnu a budu rozšiřovat povědomí.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...