|
Stehýnka chutnala podobně jako kombinace kuřecího a rybího masa, nebyla chuťově výrazná. Česnekové aioli bylo jemné a nadýchané. |
|
Tohle jídlo bylo výborné, candát čerstvý a voňavý, pohanka sypká a lehce nakyslá, ráček vše hezky barevně dokreslil. |
|
Domácí jahodový cheesecake s jahodovým coulis s příchutí cardamonu a křupavou oplatkou .Vynikající lehká tvarohová chuť, nezlobila bych se, kdybych ho měla každou neděli ke kávě, oplatka chutnala po mandlích... |
|
Stánek Chateau St. Havel, tady jsme si moc pochutnali - filátko candáta + jahodový cheescake. |
|
Název restaurace vytvořený ze sushi, práce jejich šéfkuchaře. |
|
Kuchaři v molekulární restauraci. |
|
Menu v
|
|
Zástup příznivců piva Master. |
|
Odvoz použitého nádobí. |
|
Předváděcí akce v Kenwoodu - Tiramisu se sušenkou Amaretti. |
|
Stánek De´ Longhi. |
|
Cappucino. |
|
Moje cappuccino De longi. |
|
Kenwood - vůbec by mi nevadilo, kdyby mi jeden z nich říkal pane... |
|
U některých stánků jste mohli i příjemně posedět, jinak se většinou jedlo na stojáka. |
|
Pohled do zákulisí jednoho ze stánků. |
|
Španělské tanečnice tančí na španělskou hudbu. |
|
Festivalové platidlo, 25 Kč = 1 GRAND |
|
Vlevo balzamicová zmrzlina, uprostřed parmezánová s fíky, vpravo alkoholická hruškovice. |
|
Vlevo mascarpone s jahodami, uprostřed balzamicová. |
|
Parmezánová s fíky - delikátní, chutnala opravdu parmezánově, překvapivé že, byly v ní kousky sýra. Nevadilo by mi, kdyby byla méně sladká. |
|
V Le Patio. |
|
Ujedený maracujový cheescake, překvapivě mi taky moc chutnal...jako všechno. |
|
Mistr Antonio předvádí výrobu mozzarelly. |
|
Antonio vyrábí mozzarellu již 35 let, od svých 13 let. |
|
Pavel Maurer a Hanka Zemanová při bio přednášce. |
|
Ochutnávka čtyř rumů v Havana Clubu. |
|
Trocha teorie... |
|
Konfitované kachní žaludky jsem neochutnala, ale mrzí mě to, musely být skvělé. |
|
Počasí nám všem přálo. |
|
Květinová výzdoba byla s přicházejícím večerem unavená stejně jako my a kuchaři. |
|
Stánek Bohemia Sektu. |
|
Večerní nožka - ve 12 hod byla ještě plná masa. |
|
Mistr Antonio se svou mozzarella show objel celý svět. |
|
Slovo mozzarella pochází od slova "uždibování". |
|
Mistr Antonio během výroby i zpíval italské písně. |
|
Antoniův hudební doprovod. |
|
Největší zážitek celého festivalu - ochutnala jsem mozzarellu, kterou přímo před mýma očima před chvílí vyrobili. |
|
Chtěla jsem ochutnat domáci makronky, ale když jsem viděla jejich nehezký hrudkovatý povrch, rozmyslela jsem si to. Radisson Blu hotel, Alcron |
|
Vepřová hlava zdraví na rozloučenou. |
|
Zpětný pohled při odchodu ke vchodu, za rok na shledanou. |
Co říci závěrem? Byla jsem nadšená, šťastná, najedená, plná chutí, dojmů a zážitků, zažila jsem několik krátkých seznámení se zajímavými lidmi u stolků na stojáka, nachodila několik kilometrů, opálila si výstřih, vyfotila se s plyšovým dinosaurem, vystála x dlouhých front, potkala kamarády, dostala cheescake od jednoho milého kuchaře jako dárek, viděla naživo pana Maurera, Hanku Zemanovou a Ditu Pecháčkovou atd. atd. atd.
Aaaach krasa :-) vezmete nas priste sebou? K :-)
OdpovědětVymazatVezmeme! Škoda, že až za rok...
OdpovědětVymazatZdravím! Ráda bych ti pochválila blog a zajímavé příspěvky a obzvláště macarons! Párkrát jsem je již zkoušela, ale je to s nima jako na houpačce ... :) Na svých stránkách jsem tě nominovala na Versatile Blogger Award, tak rozšiřování povědomí o stránkách zdar :)
OdpovědětVymazatMilá Jano, děkuji za Tvou chválu, velmi si jí vážím. Zároveň mě moc potěšila. Macarons mají momentálně v mé kuchyni velikou pauzu, musím se odhodlat k dalšímu pokusu. Děkuji mnohokrát za nominaci! Taktéž se porozhlédnu a budu rozšiřovat povědomí.
OdpovědětVymazat