Vepřová panenka zabalená ve slanině, s máslovou jarní zeleninou, pažitkovými bramborami připravenými v páře a tymiánové demi-glace
Studená jahodová polévka s nočkem vanilkového mascarpone
Recept na jahodovou polévku: poměry surovin jsem nezjišťovala, ale hravě si s nimi poradíte a pomocníky vám budou vaše chuťové pohárky.
Suroviny:
Polévka
jahody
portské víno
cukr
Nočky
mascarpone
moučkový cukr
semínka z jednoho vanilkového lusku
Postup:
Polévka
Jahody krátce prohřejte s troškou cukru v kastrůlku, po chvíli podlejte portským vínem a opět krátce povařte. Neprodlužujte zbytečně jejich dobu na vařiči, jinak zešednou a ztratí svou červenou barvu. Poté směs rozmixujte, následně propasírujte a dejte vychladit do lednice.
Nočky
Mascarpone vyšlehejte s troškou moučkového cukru a semínky vanilkového lusku. Poté pomocí dvou polévkových lžic tvarujte nočky a rovnou je vkládejte do misek s vychlazenou polévkou.
Obměnou může být např. tvaroh vyšlehaný s cukrem a mátou, bude osvěžující.
Servírujte polévku v mističkách a dozdobte ji kousky jahod a moučkovým cukrem.
Menu bylo skvěle sestaveno i připraveno a chutnalo výborně.
Žádné komentáře:
Okomentovat