pondělí 31. října 2011

Ve Vídni

V pátek jsme si s Honzou a kamarády udělali jednodenní výlet do Vídně. Překvapila nás monumentalita budov a množství soch. Jeden den je na poznání všech vídeňských krás žalostně málo. Takže příště alespoň na tři dny!:-)

     Na konci jsme znavení a uťapaní navštívili kavárnu. Chvilku nám trvalo, než si každý z té lákavé rozsáhlé nabídky vybral dezert svého srdce:-) Všechny chutnaly báječně! Kamarád to vystihl přesně: "Chutná přesně tak skvěle, jak jsem si představoval!" Občas (nebo často?) se zkrátka stane, že dezert vypadá perfektně, topí se ve vlnách šlehačky a krému, ale chuťově je to takový nevyvinutý mrzáček. Vídeňské dezerty ale byly perfektní.

Poseděli jsme v kavárně Zanoni & Zanoni.

Naši muži si objednali Toscanellu.

Kamarádka neodolala dortíku Selva Nera.

A já jsem si objednala Profiterol. Váhala jsem mezi čokoládovou a vanilkovou variantou, obsluha mi doporučila vanilkovou. Bylo to....mh...opravdu famózní!
 Profiterol je pravděpodobně původem francouzký zákusek. Jedná se o dutou pusinku z odpalovaného těsta. Může být plněná šlehanou zmrzlinou, šlehačkou... Přelité bývají čokoládou, karamelem či posypané moučkovým cukrem.

Ty mé si hověly pod vrstvou vanilkového příjemně sladkého krému a byly posypané hořkým kvalitním kakaem. Jejich obal byl nadýchaný jako obláček. Uvnitř se nacházela šlehaná čokoládová zmrzila, která měla tak akorát teplotu, nebyla ledová. Konkrétně tyto profiteroly pro mě byly nezapomenutelným chuťovým zážitkem...
Detail z nabídky:-)















Lákavá výloha vídeňské cukrárny.


Výloha plná starožitných medvídků:-)

2 komentáře:

  1. Ještě že už jsem po večeři : )Příjemný blog!Budu odebírat pravidelně.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za hezký komentář i návštěvy:-) Už jsem pročetla i tvůj blog a též budu odebírat pravidelně:-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...